No n’hi ha prou amb proclamar que s’és solidari, cal demostrar-ho

A ningú se li escapa que la solidaritat és una paraula que va aparellada a la gratuïtat, a la voluntat de sentir-se pròxim a les persones de la societat que més ho necessiten, tant en l’aspecte material, com en el cultural, la proximitat física o moral. Són paraules que, per a algunes persones, grups, comunitats o entitats són paraules d’“honor”. Ser solidari va més enllà de ser notícia als diaris i revistes, als informatius de televisió o a les manifestacions populars. Ser solidari és de caràcter “intern”, propi de les persones o ens sensibles, de grups conscients de la necessitat d’“oferir alguna cosa de si mateixos” a qui més ho necessita.

No tothom és solidari. Desgraciadament. L’egoisme, el “jo soc el primer i únic” preval sobre els valors que l’ésser humà degués sempre demostrar: un món solidari serà sempre millor que l’individualista, que la prepotència, la vanitat, els diners, el jo, el jo, i després el jo…

Per això, a Auxilia no ens fa mal, al contrari, ens omple de satisfacció i, per això volem manifestar-ho públicament, que hi ha entitats i empreses que són sensibles a les necessitats d’aquests col·lectius que esmentem, col·lectius amb necessitat d’ajuda i suport. I, per això, se sumen a l’aportació, sigui en béns culturals, socials o econòmics, als projectes que les entitats i associacions que, abocades a esmenar aquestes discriminacions, tenen en curs.

Auxilia compta, entre els seus fidels col·laboradors, amb una d’aquestes entitats, CRONOPLAST, que té com a objecte social la fabricació i venda de maquinària per a la transformació del cautxú i plàstic.

Situada a la població d’Abrera, molt pròxima a la muntanya de Montserrat, manté amb Auxilia, i des de fa molts anys, una solidaritat que va més enllà de l’aspecte material. Els seus dirigents (i els de l’empresa mare situada a Itàlia) saben d’Auxilia, coneixen les seves activitats i participen en els seus projectes dels quals estan sempre informats.

No ens dol, al contrari, manifestar que CRONOPLAST és la nostra empresa “insigne”. Tant de bo, com deia el seu director gerent, Albert Soriano, altres empreses s’uneixin a aquesta proposta.

Ajudar a Auxilia i als seus projectes és ser autènticament solidari.