La Fundació “la Caixa” facilita fins al juliol la inserció laboral de 1.560 persones amb discapacitat a Catalunya

El programa d’integració sociolaboral Incorpora de la Fundació “la Caixa” ha facilitat durant els primers sis mesos de l’any 6.434 insercions a persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya (4.523 a Barcelona) amb el compromís de 2.564 empreses adherides al projecte.

Així mateix, ha contribuït a impulsar 309 nous petits negocis liderats per persones en risc d’exclusió social amb voluntat emprenedora (217 a Barcelona). De la mà de 139 entitats col·laboradores, aquest 2022, el programa ja ha atès 18.651 persones en risc de vulnerabilitat a Catalunya: persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, desocupats de llarga durada i persones privades de llibertat, entre d’altres.

Del total d’insercions aconseguides, 3.439 han estat de dones, i 2.995, d’homes. A més, 1.560 han estat de persones amb alguna discapacitat, i 4.874, de persones en risc o situació d’exclusió. 

“La inserció sociolaboral és una eina clau per al progrés. Gràcies al treball en xarxa d’entitats i empreses compromeses, milers de persones en situació de vulnerabilitat aconsegueixen tirar endavant amb una feina que els permet recuperar autonomia. En aquesta línia i amb la finalitat que no quedi ningú enrere, impulsem una formació que garanteix la digitalització i facilita l’ocupabilitat en l’era digital”, ha remarcat el subdirector general de la Fundació ”la Caixa”, Marc Simón. 

En global, a Espanya s’han aconseguit 20.213 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat, un 9,4 % més que el mateix període de l’any passat. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de 8.859 empreses en aquest projecte de responsabilitat social. Així mateix, s’han impulsat 810 nous petits negocis liderats per persones en risc d’exclusió social amb voluntat emprenedora. A través de 407 entitats socials, durant el 2022 s’han atès 57.237 persones en risc de vulnerabilitat.  

D’altra banda, i per tal de disminuir la bretxa digital en la cerca de feina,  la Fundació ”la Caixa” i la Fundación Accenture han impulsat la formació ‘Treballant en Digital’ per acompanyar persones en situació de vulnerabilitat, que té com a objectiu impulsar la digitalització per afavorir la inclusió social i l’ocupabilitat d’aquestes persones. En el primer semestre del 2022 hi han participat 1.567 persones a Catalunya i 6.195 persones en total. 

REDACCIÓN Y FUENTES: DIARI DE LA DISCAPACITAT