Missatge del president d’Auxilia

Amb motiu del llançament de la nova Web d’Ensenyament a Distància d’Auxilia, el nostre President Miguel Soriano ens ha fet arribar aquest missatge:

 

 

Si hi ha alguna cosa que es manté inalterable en AUXILIA des de la seva creació a França en 1926 i per iniciativa de Marguerite Rivard, és la profunda convicció que, tan sols des d’una formació adequada i tendent a la inclusió plena en la societat, es pot aconseguir que les persones amb discapacitat o les malaltes de llarga evolució puguin millorar les seves expectatives vitals, la seva autoestima, la seva qualitat de vida, la seva autonomia.

A Espanya, en 1952, a Barcelona i gràcies al matrimoni DEFFONTAINES, es va generar l’embrió de l’ensenyament mitjançant un curs de francès. Des d’aquests inicis i amb el transcurs dels anys, la seva metodologia i àrees d’actuació s’han incrementat i diversificat, adequant-se a les demandes de l’alumnat i a les millores tecnològiques implantades.

L’Ensenyament a Distància és doncs, un dels pilars fonamentals d’Auxilia, permetent apropar múltiples matèries d’estudi al domicili de les persones usuàries, tant per a una formació normalitzada com per a la millora dels seus coneixements culturals.

Les relacions que s’entaulen mitjançant aquest mètode d’ensenyament entre l’alumnat i el professorat voluntari, no es limiten solament a l’àmbit formatiu, sinó que van més enllà: es procura fomentar el millor coneixement personal d’aquest col•lectiu de persones amb discapacitat i amb això abastar aspectes de la seva atenció integral, amb la qual cosa s’aconsegueixen en la nostra labor cotes més efectives.

Indubtablement res seria possible sense els voluntaris i voluntàries d’ensenyament que ofereixen altruistament a favor de la cultura de les persones a les quals atenen, tant els seus coneixements, com una amistat sincera i propera que va més enllà del seu compromís docent.

Per aquesta encomiable labor desitgem felicitar-los i esperem que aquesta Web, integrada amb les de la resta d’Auxilia, pugui servir de projecció d’aquesta irrenunciable activitat que promou des de la nostra entitat, la Coordinació d’Ensenyament a Distància.


Miguel Soriano Sánchez
President d’Auxilia